War Eternal (Arch Enemy)

War Eternal
War Eternal
Ik ga niet liegen en handelen als War Eternal was echt een grote teleurstelling of verrassing voor de jouwe. Om eerlijk te zijn, Arch Enemy heeft nooit veel voor me gedaan, en afgezien van selecte nummers van Lages of Sin en Doomsday Machine, heb ik altijd upcoming materiaal van hen ontmoet met een catch-all schouderophalen van insouciance. Geef me in plaats daarvan de kolonie of de nar-race, die geladen zijn met haken en blijf dienen als redelijke toegangspoorten tot zwaardere auditieve rijken. De albums van Liiva zijn goed voor wat ze zijn, maar Racist Metal neuken? Op zijn best fantasierijk en onschuldig - slechts een voertuig om de tourdata mee te laten rollen.

De enige reden waarom mogelijk in 2014 Arch Enemy geïnvesteerd zou kunnen worden, betreft de controversiële line-up shift. Zeg wat je wilt (zoals ik heb) met betrekking tot het post-Burning Bridges-materiaal, maar Gossow was een solide gezicht voor de band. Wat nog belangrijker is, was dat haar status als een van de weinige alleenstaande vrouwelijke vocalisten in een genre dat van nature wordt gedomineerd door mannen, als een verfrissende verandering van tempo diende, voornamelijk vanwege haar status als niet-gimmick. Ze deed haar best om in te passen, en ondanks dat de band wat bijkomende aandacht kreeg voor haar opname, lieten ze de muziek over het algemeen het woord doen. Of die muziek wel of niet goed was, is een argument voor een andere dag, maar het punt blijft. Dus met Gossow en de band in de greep van een periode van identiteitscrises, halen ze Alissa uit het niets. Dezelfde Alissa die striptease-outfits droeg met handboeien die voor The Agonist bungelden.

Het lijkt misschien onnodig om hier zo lang over na te denken, maar het is noodzakelijk omdat de band haar aankomst zo veelvuldig promootte; nauwelijks een terughoudendheid in elk geval. Terwijl Gossow eraf kwam als een echt intimiderende femme fatale kracht die zelfs mijn kont zou kunnen schoppen, is Alissa in plaats daarvan gewoon zonder piemel. Het helpt niet dat ze er ongeveer veertien jaar oud uitziet, waardoor de videoclips het equivalent vormen van een middelbare schoolmeisje dat op de een of andere manier een driftbui gooit door een metalband. Om nog erger te maken, zijn haar harde vocalen gewoon niet zo goed. Ze kreeg meer kilometers uit haar stint met The Agonist vanwege het productieve gebruik van cleans, cleans die duidelijk geen plaats hebben in een stagnerende act als Arch Enemy. Ze projecteert zichzelf niet erg goed, maar gebruikt in plaats daarvan teveel van haar keel wanneer ze schreeuwt in tegenstelling tot het middenrif. Het klinkt gewoon mager en zwak, hoe hard ze het ook probeert. De teksten zijn ook complete swill, wat zeker geen nieuw territorium voor de band is, maar hadden moeten worden rechtgezet op het moment dat een vloeiend Engels spreker aan boord kwam. Wat is daar gebeurd?

Dit laat de muziek zelf achter, die volledig pyrrhische melodische dood is op zijn meest verfijnde en stam. Het grootste tekort draait om een ​​duidelijk gebrek aan memorabele licks of hooks. Dit is melodieuze death metal toch? Amott heeft die memo op de een of andere manier gemist, omdat deze liedjes doorbuilen met zulke voorraadintenties en -intensiteit dat ze er niet in slagen iets te genereren dat zelfs grenst aan het momentum van het hoofd. De uitzonderingen zijn eigenlijk vrij gedenkwaardig, hoewel je dit redelijkerwijs zou kunnen opschrijven tot een gebrek aan iets dat de moeite waard is ergens anders. In ieder geval is 'gestolen leven' eigenlijk best goed en to the point. Die melodische lead tijdens het koorgeluid van Darkthrone of iets en herinnert me eraan dat dit zo'n langdurig en productief subgenre is. Verdomd solide, zoals het grootste deel van "You Will Know My Name", dat heel hard probeert subtiel uit te delen tijdens het refrein, maar de prijs van zijn toelating anderszins waard is.

De rest is gewoon ... daar. De riffset van het titelnummer heeft er enig gewicht aan, maar de lyrics zijn het meest banaal en het lukt echt niet om iets te koken zodra het tijdens de intro uit die korte groove-reeks breekt. "Avalanche" klinkt eerst veelbelovend, maar gaat al gauw over in gezichtsloze genre-houding. Dit brengt me bij de toetsenborden, die nogal uitgebreid worden gebruikt maar niets toevoegen aan de muziek. Het komt gewoon uit als een afleiding en gênante poging om een ​​faux-episch element toe te voegen om de reikwijdte van het geluid te vergroten. Het maalt gewoon met de rest van de muziek vanwege een algemeen gebrek aan onthoudbaarheid. De enige reddende gratie hier hadden de solo's kunnen zijn, en hoewel de meeste over het algemeen redelijk zijn, zijn ze ook niet noodzakelijk een tweede blik waard. "Never Forgive, Never Forget" is hier de enige mogelijke uitzondering, omdat het een vrij goede uitgebreide inspanning van Amott heeft die me op zijn minst herinnerde dat de muziek aan het spelen was.

Ik weet het gewoon niet anders, misschien heeft mijn gebrek aan toewijding...

http://www.metalious.com

Reacties